Pasi t’a lexoni këtë libër, mbilleni – ai do të rritet si një pemë |FOTO & VIDEO|

Fëmijët në Argjentinë pasiqë t'a kenë lexuar librin 'Babai im ishte në xhungël' ata mund t'a mbjellin këtë libër në tokë dhe ta përcjellin se si me kalimin e kohës ajo rritet në një pemë. Libri është i dedikuar për fëmijë të moshës 8 - 12 vjeç, dhe narracioni është bërë nga një djalosh i cili rrëfen tregimin për aventurat e babait të tij në xhunglën ekuadoriane. /lajmi.net

Fun

04/08/2015 13:03

Ky është libri i parë i këtij lloji nga iniciativa ‘Drunj Libër Drunj’ e inicuar nga shtëpia botuese e librave për fëmijë ‘Pequeno’ në Argjentinë në bashkëpunim me klubin e futbollit ‘Buenos Aires’. Qëllimi i kësaj iniciative është që të demosntrohet në mënyrë elegante se si produket e letrës ndikojnë në mjedis. Materiali i këtij libri është i përbërë nga letës e punuar me dorë dhe pa acid, ngjyrë ekologjike, dhe fara të drurit ‘jacaranda’ të cilat çelin kur libri mbillet. Libraritë anembanë Argjentinës kanë filluar t’a shesin librin dhe njëkohësisht duke e demonstruar atë të mbjellur derisa rritet pranë dritareve të tyre. /lajmi.net

 

29BB8BFC00000578-3129682-The_book_has_been_hailed_as_a_simple_but_brilliant_concept_that_-m-12_1434634581775 29BB8C2A00000578-3129682-The_book_is_carefully_silk_screen_printed_by_hand-a-10_1434634573993 29BB8C0700000578-3129682-Seeds_are_then_carefully_sown_into_its_pages-a-11_143463457405029BB8BCD00000578-3129682-Once_read_it_is_buried_in_the_ground-m-9_1434634563748

YouTube player