Papa Françesku: Marrëdhënia seksuale jashtë martese nuk është mëkati më i madh

13:07 | 8 Dhjetor 2021

Papë Françesku, lideri i Kishës Katolike, ka thënë që seksi jashta martesës nuk është “mëkati më serioz”.

Gjatë një sesioni me pyetje dhe përgjigje me gazetarët gjatë fluturimit nga Greqia për në Itali, Papa tha: “Mëkatet e lëkurës nuk janë më serioze.

Papa u shpreh se krenaria dhe urrejtja ishin “mëkatet më serioze”, raporton Independent.

Z. Papë u pyet edhe për dorëheqjen e Kryepeshkopit të Parisit, Michel Aupetit, që dha dorëheqje pasi një magazinë franceze pretendoi se kishte pasur marrëdhënie intime me një grua.

Pishkopët duhet të abstenojnë nga seksi.

“Të gjithë jemi mëkatarë. Kur thashethemet rriten e rriten dhe i prihshin emrin e keq dikujt, ai s’mund të qeveris më,” tha Papa duke komentuar ngjarjen.