Të Infektuar: 8799

Të Shëruar: 4027

Të Vdekur: 249

Panasonic ndalon biznesin me Huawei

8:37 | 23 Maj 2019

Panasonic ka ndërprerë bashkëpunimin me Huawei.

Panasonic i Japonisë tha se po ndalonte biznesin me Huawei në përputhje me kufizimet e SHBA-së, duke i dhënë një goditje të re firmës kineze të telekomunikacioneve.

Javën e kaluar SHBA hodhën Huawei në një listë të kompanive që firmat amerikane nuk mund të tregtojnë nëse nuk kanë licencë.

Ndalimi zbatohet për mallrat që kanë 25% ose më shumë materiale të origjinës nga SHBA, sipas raporteve, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Kufizimet shënojnë një përshkallëzim në përpjekjet amerikane për të bllokuar Huawei, që thotë se përbën një rrezik sigurie.

“Panasonic njoftoi në një njoftim të brendshëm se duhet të pezullojë transaksionet me Huawei dhe 68 bashkëpunëtorët e saj të ndaluar nga qeveria amerikane,” tha firma në një deklaratë.

Javën e kaluar administrata Trump shtoi Huawei – krijuesja e dytë më e madhe në botë për smartphone – në “listën e entiteteve” të saj, e cila ndalon kompaninë nga blerja e teknologjisë nga firmat amerikane pa miratimin e qeverisë. /Lajmi.net/