Oliver Ivanoviq dënohet me 9 vite burg

11:25 | 21 Janar 2016

Oliver Ivanoviq gjatë procesit gjyqësor

Gjykata Themelore në Mitrovicë ka shpallur fajtor liderin e serbëve të Kosovës Oliver Ivanoviq.

Ai është dënuar me 9 vjet burg për krime lufte ndaj shqiptarëve gjatë dhe pas luftës në Kosovë.

Bashkë me Ivanoviqin në aktakuzë janë të përfshirë edhe  koloneli i pensionuar i MPB-së serbe, Dragoljub Delibashiq, babë dhe bir Elias dhe Nebojsha Vujaçiq dhe Aleksandër Lazoviq, të cilët janë akuzuar për vrasje dhe tentim vrasje.

Ivanoviq ka qenë në paraburgim që nga janari i vitit 2014.