O’Connell i përgjigjet ministres Hoxha: Britanikët nuk përfshihen në hetimin e rastit Dehari (Dokument)

Ambasadori britanik në Prishtinë, Ruari O’Connell i është përgjigjur ministrisë së Drejtësisë, Dhurata Hoxha lidhur me kërkesën për angazhimin e hetuesve dhe policëve britanikë për hetimin e rastit të vdekjes së Astrit Deharit.

Lajme

22/11/2016 18:08

Në letrën e siguruara nga lajmi.net, O’Connell duke ju përgjigjur letrës së ministres Hoxha, thekson se  Sekretari i Jashtëm është interesuar për këtë rast, duke kërkuar transparencë në hetime për këtë vdekje.

Mirëpo, në letrën e ambasadorit që mban datën e sotme, thuhet se fatkeqësisht policët britanikë nuk do të përfshihen në këtë rast, pasi që lidhet drejtpërdrejt me shtetas britanikë.

“Ne e kuptojmë ndjeshmërinë e rrethanave të vdekjes tragjike të Z. Deharit. Çdo vdekje në paraburgim meriton hetim të kujdesshëm”, thuhet në letër që ka siguruar lajmi.net.

O’Connel inkurajon ministren Hoxha që të punopjnë ngushtë me EULEX-in, pasi që ekzistojnë të gjitha kushtet që rasti të trajtohet në mënyrë profesionale.

“Është e rëndësishme që autoritetet e Kosovës të marrin përgjegjësinë dhe të kryejnë çdo hetim ose të shqyrtojnë rastin tërësisht dhe në mënyrë të paanshme dhe gjithashtu të sigurojnë transparencë për familjen dhe publikun”, thuhet ndër tjerash në letër. /Lajmi.net/