Të Infektuar: 8799

Të Shëruar: 4027

Të Vdekur: 249

Numri i madh i rasteve me COVID-19 në SHBA vonon rezultatin e testeve deri në 7 ditë

13:21 | 14 Korrik 2020

SHBA tani përballet edhe me vonesa në marrjen e rezultatit të testeve për COVID-19.

Numri i mad hi infeksioneve me COVID-19 në të gjithë Shtetet e Bashkuara po shkaktojnë vonesa në marrjen e rezultateve të testit nga laboratorët, sipas Quest Diagnostics, një ofrues kryesor i shërbimeve diagnostikuese, raporton Cnn, transmeton lajmi.net.

Kompania tashmë ka dyfishuar kapacitetin e saj të testimit nga dy muaj më parë, dhe tani është në gjendje të kryejë 125,000 teste diagnostike molekulare në ditë.

Deri në fund të muajit, ai pret që të ketë aftësinë për 150,000 teste në ditë.

Pavarësisht kësaj rritje të kapacitetit, po kërkon një ditë për të përpunuar rezultatet e testit për pacientët me përparësi: pacientët në spital, pacientët para operacionit në ambiente të kujdesit akut dhe punonjësve të kujdesit shëndetësor simptomatik.

Për të gjitha rastet e tjera, kjo po merr mesatarisht shtatë ose më shumë ditë, tha Quest në një njoftim për shtyp. /Lajmi.net/