Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Një i prekur me COVID-19 në Luginën e Preshevës

21:16 | 5 Prill 2020

Edhe qytetet e banuara me shumicë shqiptare në Serbi janë futur në karantinë.

Presheva si komunë nuk e ka asnjë të prekur me koronavirus.

Janë mijëra të tjerë që po qëndrojnë të vetizoluar.

Bëhet fjalë për të kthyer nga qëndrimi jashtë vendit dhe familjar të tyre, raporton Klan Kosova.

Me një të infektuar dhe një të dyshuar është Bujanoci.

Virusi nuk është shënuar të ketë arritur as në Medvegjë që tani ka pak shqiptarë.

Por masat qeveritare po respektohen në maksimum.

Në këto rrethana, drejtuesit e këtyre komunave po ankohen për humbjet që po i pësojnë bizneset e vogla. Në Preshevë dhe Bujanoc po mbahet edhe mësimi online për nxënësit