Të Infektuar: 56.412

Të Shëruar: 49.713

Të Vdekur: 1.420

Nga qytet fantazmë në tërheqës, Wuhani promovon turizmin, dikur epiqendra e COVID-19

17:26 | 4 Dhjetor 2020

Wuhan brenda 1 viti ka ndryshuar së tepërmi. Kinezët duket se famën që morën prej COVID-19 po përpiqen ta shndërrojnë në një tërheqje për turistët.

Janarin që lamë pas, Wuhan ishte qyteti epiqendër i virusit vdekjeprurës teksa kujtojmë rrugët bosh, ushtrinë në rrugë si në një gjendje lufte apo rasti shkatërrimi nga një bombë bërthamore.

Sot Wuhan ka vendosur nën kontroll COVID-19 dhe po përpiqet të ringrihet duke u përpjekur të afrojë turistë.

Qyteti kinez me popullsi thuajse sa Londra duket se nuk është vetëm një ish  qytetet epiqendër i COVID-19 por ka asete me vlera që turistët duhet t’i vizitojnë.