Në Prishtinë fillon Seminari Ndërkombëtar i Gjuhës Shqipe

Sot në Prishtinë bëhet hapja e Seminarit XXXIV Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare.

Lajme

17/08/2015 07:42

Në një njoftim për media nga Fakulteti Filologjik bëhet e ditur se në hapje të Seminarit do të marrin pjesë figura të njohura të studimeve albanologjike dhe përfaqësues të tjerë të institucioneve shtetërore.

Seminari XXXIV do t’i zhvillojë punimet nga data 17 deri më 28 gusht, në Prishtinë ndërkaq hapja solemne do të bëhet nga ora 11.

Seminari Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare është themeluar në vitin 1974 pranë Fakultetit të Filologjisë (atëherë: Fakulteti Filozofik) të Universitetit të Prishtinës. Ky Seminar organizohet për studentë e studiues që merren me probleme të gjuhës, të letërsisë e të kulturës shqiptare, por edhe me albanologjinë përgjithësisht.