Ndiqen keqpërdoruesit e zgjedhjeve

Rastet e keqpërdorimit të zgjedhjeve në vitin 2010 ndiqen nga Prokuroria me tre vjet vonesë. Policia konfirmon inicimin e rasteve për 14 keqpërdorime për 78 të dyshuar nga Rahoveci dhe Prizreni.

Lajme

16/09/2013 14:20

Policia e Kosovës në rajonin e Prizrenit ka njoftuar se me kërkesë të Prokurorisë së Shtetit, hetues rajonalë të Drejtorisë Rajonale të Policisë në Prizren kanë iniciuar 14 raste të mashtrimit në votim me gjithsej 78 persona për të cilët ekziston dyshimi i bazuar se të njëjtit kanë konsumuar elemente të veprës penale “Mashtrim në Votim” gjatë zgjedhjeve të fundit në Kosovë.

“Të gjithë të dyshuarit në kohën e konsumimit të veprës penale kanë qenë në cilësi të vëzhguesve të partive politike apo vëzhgues të pavarur. Personat e dyshuar në këto raste janë nga Komunat e Rahavecit dhe Malishevës. Me datën 13 shtator policia i ka përfunduar këto raste dhe ka ngritur kallëzim penal ndaj 78 personave të dyshuar ndërsa shkresat e lëndës i kalojnë Prokurorisë së Shtetit në Gjakovë për procedurë të mëtejme”.

Ditë më parë, policia e Prizrenit i ka arrestuar dhe i ka dërguar në Burgun e Dubravës gjashtë persona të cilët gjykata i ka gjetur fajtor dhe i ka dënuar me nga gjashtë muaj burg për veprën penale “Mashtrim në votim”.