Mustafa: Me Vulin-in ministër të Brendshëm, Serbia dëshmon mungesën e respektit ndaj të drejtave të njeriut dhe pakicave

Kryetari i Këshillit Nacional Shqiptar në Luginën e Preshevës, Ragmi Mustafa ka reaguar pas paralajmërimeve se Aleksandar Vulin do të emërohet ministër i Brendshëm i Serbisë, duke thënë se një qeveri s’mund të quhet pro-evropiane nëse ministri i saj krenohet se fyen publikisht dhe ushqen diskurs shqiptarofob.

Lajme

25/10/2020 17:45

Ai në një postim në Facebook ka shkruar se ministrat e tillë vetëm dëshmojnë mungesën e kapaciteteve demokratike të Serbisë institucionale, si parakusht për bashkëpunim dhe avancim të të drejtave të pakicave kombëtare.

Postimi i plotë:

Mandatarja për postin e kryeministres së Qeverisë së re të Serbisë, Ana Bërnabiq, paska propozuar Aleksandër Vulin për ministër të brendshëm.

Nuk mund të jetë pro-evropiane një qeveri që ministri i saj i policisë krenohet se fyen publikisht pakicat kombëtare dhe që ushqen vazhdimisht diskurs ksenofob e shqiptarofob.

Kjo nuk maskohet e zbukurohet me themelime të ministrive për të drejtat e njeriut, minoritete dhe dialog shoqëror.

Ministrat e tillë vetëm dëshmojnë mungesën e kapaciteteve demokratike të Serbisë institucionale, si parakusht për bashkëpunim dhe avancim të të drejtave të pakicave kombëtare.

Ky propozim për ministër të brendshëm vërteton konstatimin e Raportit të Progresit të BE për Serbinë lidhur me mungesën e respektimit të të drejtave themelore të të drejtave të njeriut e pakicave, shprehjes së lirë dhe sistemit “autokrat zgjedhor”.