Mustafa: Fëmijët janë prioritet i Qeverisë

Kosova është duke ecur mirë sa i përket fushës për mbrojtjen e fëmijëve.

Lajme

22/11/2016 11:10

Kështu tha sot kryeministri i Kosovës Isa Mustafa sot në lansimin zyrtar të Indeksit për Mbrojtjen e Fëmijëve.

Mustafa tha se Qeveria ka marrë hapa konkret për vendosjen e fëmijëve në qendër të prioriteteve.

Sipas kryeministrit, Strategjia kombëtare për zhvillim në katër shtyllat e saj orienton përpjekjet e Qeverisë drejt zhvillimit të shtetit për zhvillim dhe jetë të shëndoshë të fëmijëve.

“Fëmijët e Kosovës kanë të drejtë t’i gëzojnë të drejtat e garantuara me Kushtetutë. Me kënaqësi mund të them se legjislacioni është në përputhje me standardet evropiane sa i përket të drejtave të fëmijëve”, tha kryeministri, transmeton kp.

Mustafa tha se të dhënat nga indeksi për Mbrojtjen e Fëmijëve ndihmojnë në identifikimin e fushave për përpjekjet e Qeverisë për arritjen e standardeve të BE-së.