MPB e Hungarisë: Nuk e dimë se si ka hyrë Gruevski në Hungari

Ministria e Brendshme e Hungarisë nuk ka të dhëna për atë se përmes cilit kalim kufitar ka hyrë në Hungari ish-kryeministrin Nikolla Gruevski.

Lajme

29/11/2018 23:27

Në një përgjigje me shkrim nga Ministria e Punëve të Brendshme të Hungarisë për një pyetje në Radion Evropa e Lirë, thuhet se ata nuk kanë informacion se nëse dhe pse Gruevski ka përdorur veturën diplomatike, dhe se nuk dihet saktësisht se ku ka dorëzuar kërkesë për azil politik.

Përgjigjja zyrtare është shkruar nga sekretari shtetëror për koordinim dhe menaxhim, Bence Bodna.

Sipas mediave hungareze, Gruevski ka fituar azil, por shtegu nëpër të cilin ai ka hyrë në Hungari ende nuk është e qartë.