Ministri i rremë francez në një maskë silikoni që vodhi miliona euro

10:23 | 20 Qershor 2019

Foto: Getty Images

Mashtrimi ka ndodhur në Francë dhe zgjati për dy vite, nga fundi i 2015-ës.

Vjedhjet e identitetit thuhet se janë krimi më i shpejtë në rritje në botë. Një rast i ri është historia e ministrit të rremë francez me maskën e tij prej silikoni, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Për dy vjet nga fundi i vitit 2015, një individ ose disa individë që imitonin ministrin francez të mbrojtjes, Jean-Yves Le Drian, mashtruan rreth 80 milionë euro nga viktima të pasura duke përfshirë Aga Khan dhe pronarin e verërave Chateau Margaux.

Meqënëse Franca zyrtarisht nuk paguan shpërblime për pengmarrësit, mashtrimet e rreme të Le Drian nuk mund të gjurmoheshin dhe kërkoi që fondet të vendoseshin në një bankë në Kinë.

Shumë prej atyre që iu afruan ndjenin një miu dhe u rreshtuan. Por, disa nuk e kanë – mjaftueshëm që ajo të bëhet një nga rekordet më të çuditshme dhe të suksesshme të kohëve të fundit. /Lajmi.net/