Miliarderët e pashkolluar (Foto)

Rreth 75 për qind e njerëzve më të pasur të botës, nuk e kanë përfunduar kurrë universitetin që kanë nisur. Kjo nuk do të thotë që për t'u bërë i pasur duhet domosdoshmërish të lësh shkollën, por disa ia kanë dalë mbanë me sukses.

Fun

12/10/2015 20:17

Një ndër njerëzit më të pasur në botë dhe krijuesi i “Microsoft”-it, Bill Gates në fakt nuk e përfundoi  Universitetin e Harvardit, që nisi gjatë jetës studentore.

Miliarderet 2Sidoqoftë, kjo s’e ka penguar që të ketë  sukses. Fondacioni i tij, “Bill dhe Melinda Gates” sot ka 38.7 miliardë dollarë asete. Roman Abramovich la universitetin për  t’iu përkushtuar eksportit të naftës ruse. Në vitin 1995  ai u bashkua me  Boris Berezovksi dhe bleu gjigantin e naftës “Sibneft” për 100 milionë dollarë e ia shiti “Gazpromit” për 13 miliardë dollarë një dekadë më pas.

Miliarderet 3Sot ai zotëron klubin e futbollit të Chelsit, avionë privatë, jahte dhe një shtëpi me vlerë 100 milion dollarë.

Larry Ellison, rivali Bill Gates, la në mes Universitetin e Illinoisit. Miliarderi i rritur në Çikago studioi për fizikë në Universitetin e Çikagos, por nuk arriti të diplomohej.

Miliarderet 4Përpara se të bëhej njeriu më i pasur në histori, John Rockfeler ishte djali  i vogël i një artisti të panjohur dhe një gruaje me shkollë të mesme në provincën e Cleveland, Ohaio. Në moshën 16-vjeçare Rockfeler mendoi se ishte koha për ta lënë shkollën e për të filluar një karrierë. Ai themeloi firmën “Standard Oil” një kompani e fuqishme në tregun e naftës.

Miliarderet 5Francois Pinault la shkollën e mesme për të filluar punë si një tregtar i panjohur druri nga Franca në Britani. Karizma e ndihmoi të ndërtonte një perandori gjigante.

Themeluesi i Facebook-ut, Marc Zuckerberg, gjithashtu nuk u diplomua kurrë. Ai e  prezantoi Facebook nga konvikti i  Universitetit. U largua nga Harvardi në vitin e dytë për të vijuar punën me Facebook. /TopChannel