Messi apo Ronaldo?: Statistikat nga vitit 2010 deri në vitin 2020 japin vetëm një fitues

Lionel Messi apo Cristiano Ronaldo? Debati i madh në botën e futbollit po vazhdon çdo ditë, me statistika të lloj-llojshme që po publikohen.

Sport

08/06/2020 08:46

Së fundmi, disa statistika interesante janë publikuar, të cilat tregojnë performancat e Messi dhe Ronaldo, nga viti 2010 deri në vitin 2020.

Sipas këtyre statistikave, ka vetëm një fitues, madje thuajse të padiskutueshëm.

Por, për çfarë bëhet fjalë? ‘Givemesport’ ka llogaritur notat mesatare të lojtarëve për secilin vit, dhe në këto, në 9 vite Leo Messi qëndron më mirë sesa Ronaldo, kurse në një vit ata janë të njëjtë.

Më poshtë lajmi.net ua përcjell rezultatet për secilin vit, nga 2010 e këndej.

2019/20 (deri më tani)

Lionel Messi – 8.6

Cristiano Ronaldo – 7.9

 

2018/19

Lionel Messi – 8.5

Cristiano Ronaldo – 7.7

 

2017/18

Lionel Messi – 8.7

Cristiano Ronaldo – 7.9

 

2016/17

Lionel Messi – 8.5

Cristiano Ronaldo – 7.6

 

2015/16

Lionel Messi – 8.5

Cristiano Ronaldo – 8.0

 

2014/15

Lionel Messi – 8.8

Cristiano Ronaldo – 8.5

 

2013/14

Lionel Messi – 8.3

Cristiano Ronaldo – 8.3

2012/13

Lionel Messi – 8.8

Cristiano Ronaldo – 8.2

 

2011/12

Lionel Messi – 8.9

Cristiano Ronaldo – 8.3

 

2010/11

Lionel Messi – 8.8

Cristiano Ronaldo – 8.3

Rezultati final: Lionel Messi 9.5 : 0.5 Cristiano Ronaldo /Lajmi.net/