Mesazhet, problem për gjumë

Një studim i vogël nga Universiteti Washington dhe Lee ka pohuar se duke përdorur shumë telefonat celularë, mund t’ua çrregullojnë totalisht gjumin. Gazetat i kanë anketuar 86 studentë dhe janë bazuar në përgjigje të tyre. Ata janë pyetur për sasinë e mesazheve që dërgojnë në ditë dhe sa marrin në këmbim, e gjithashtu për problemet…

Lifestyle

08/10/2013 11:15

Një studim i vogël nga Universiteti Washington dhe Lee ka pohuar se duke përdorur shumë telefonat celularë, mund t’ua çrregullojnë totalisht gjumin.

Gazetat i kanë anketuar 86 studentë dhe janë bazuar në përgjigje të tyre. Ata janë pyetur për sasinë e mesazheve që dërgojnë në ditë dhe sa marrin në këmbim, e gjithashtu për problemet e tyre me gjumin.

Rezultati ishte: Sa më shumë që studentët marrin mesazhe në ditë, aq më shumë kanë problem me gjumin.

Gjithashtu, kanë dhënë edhe rezultate të një shoqate në mes të dërgimit të mesazheve dhe mirëqenies psikologjike, por kjo shoqatë ka vënë në dukje stresin me të cilin tashmë studentët po përballen.

Në bazë të disa arsyeve potenciale, është konkluduar se lidhja midis dërgimit të mesazhit dhe gjumit, arritja e mesazhit në telefon, bën që të zgjoheni nga gjumi menjëherë, sepse ndjeheni në presion për të reaguar menjëherë ndaj tekstit, pa marrë parasysh kohën.

Kur një person dërgon mesazhe gjatë natës, dhe ai i cili e merr mesazhin, ka kujtime të vogla për atë çfarë ka lexuar. Këto mendime i vijnë gjatë ditës.  Dhe ky është një çrregullim gjumi.