Merkel, pretendetja kryesore për ta marrë çmimin Nobel për Paqe

E përditshmja gjermane “Bild” publikoi sot një artikull në të cilin kancelaria Angela Merkel është renditur ndër kandidatët pretendentë të çmimit Nobel për Paqen që pritet të jepet pas një jave.

Bota

02/10/2015 19:14

Ky çmim ka shumë gjasa të fitohet prej saj për rolin vendimtar në krizat e refugjatëve dhe çështjen e Ukrainës, transmeton Indeksonline.

“Kancelarja Angela Merkel ka perspektiva të mëdha për marrjen e çmimit Nobel për Paqen, shprehet e përditshmja më popullore dhe më e lexuar në Gjermani në një artikull të shkurtër me titull “Çmimi Nobel për Paqen Angela Merkel?”.

Në Oslo, Kristian Berg Harpviken, drejtues i Institutit të Kërkimeve për Paqen (PRIO) dhe prej ekspertëve më të dëgjuar për Nobelin e Paqes, e konfirmon fitoren e lideres gjermane edhe pse parashikimet e tij jo rrallëherë kanë qenë të sakta.

“Angela Merkal do ta marrë çmimin Nobel për Paqen”, deklaroi ai gjatë një konference shtypi.

“Angela Merkel është i vetmi person që ka marrë rolin e lidershipit për këtë çështje në Evropë”, theksoi ai.