Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Me trendin aktual të rritjes, bota do t’i ketë 8 miliardë banorë shumë shpejt

10:00 | 4 Prill 2020

Popullësia botërore është në rritje dhe ky trend i madh i rritjes mund të bëjë që shumë shpejt bota t’i ketë mbi 8 miliardë banorë.

Numri prej 7 miliardë banorësh në botë që u konsiderua shumë i lartë është arritur më 31 tetor të vitit 2011, do të thotë ende 10 vite nga sot, shkruan lajmi.net.

Sipas trendit të rritjes dhe statistikave, projektohet që gjatë vitit 2022-2023 bota t’i ketë 8 miliardë njerëz, ndërsa 9 miliardë gjatë vitit 2037 – e shifrën prej 10 miliardë pritet ta arrijë rreth vitit 2025.

Rritja aktuale e popullësisë është 1.05 për qind për vit, ndërsa rritja më e madhe ishte në vitin 1960 2.09 për qind. /Lajmi.net/