Më shumë se 70 milionë të zhvendosur në mbarë botën, thotë UNHCR

9:07 | 19 Qershor 2019

Shifra rekorde në pothuajse 70 vjet operacione të OKB-së për refugjatët.

Numri i njerëzve që iknin nga lufta, përndjekja dhe konflikti tejkaluan 70 milionë globalisht vitin e kaluar – numri më i madh në pothuajse 70 vjet operacione të OKB-së për refugjatët, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Rreth 70.8 milionë njerëz të zhvendosur me forcë janë 2.3 milionë më shumë se një vit më parë, sipas raportit vjetor të Trendit Global të Agjencisë.

Shifra është gjithashtu dyfishi i nivelit të regjistruar 20 vjet më parë.

Numri mesatarisht për çdo ditë 37.000 zhvendosje të reja.

“Ajo që po shohim në këto shifra është konfirmimi i mëtejshëm i një trendi në rritje afatgjatë në numrin e njerëzve që kanë nevojë për siguri nga lufta, konflikti dhe persekutimi”, tha Komisioneri i Lartë i OKB për Refugjatët Filippo Grandi. /Lajmi.net/