MASHT nuk do të ndërtojë më shkolla

Ministri i Arsimit, Arsim Bajrami ka thënë se që nga viti 2002 janë ndërtuar 149 objekte të reja shkollore dhe janë rinovuar 55 shkolla në tërë Kosovën.

Lajme

16/04/2015 13:18

Duke iu përgjigjur pyetjes së deputetit Shpejtim Bulliqi, Bajrami tha se gjatë dy mandateve kanë qenë 28 shkolla-baraka dhe ky numër sipas tij është zvogëluar në shtatë.

Bajrami duke iu përgjigjur interesimit të deputetit Bulliqi sa i përket komunës së Podujevës, tha se deri më tani në këtë komunë janë ndërtuar tetë objekte shkollore, ndërsa për sivjet prioritet është shkolla në fshatin Batllavë.

Ministri po ashtu i njoftoi deputetët se Ministria më nuk do të ndërtojë objekte shkollore dhe këto kompetenca u janë dhënë komunave.