Masat ndaj Covid-19/ Autoritetet kushtëzojnë sportin në Itali

Me rënien e kurbës pandemike në Itali, qeveria e vendit fqinj ka filluar planet për rihapjen e vendit ku përfshihet edhe rifillimi i aktiviteteve sportive.

Bota

04/06/2020 19:24

Kështu Federata dhe Ministria e Sporteve kanë përpiluar një protokoll sa i përket masave që ekipet duhet të marrin gjatë zhvillimit të aktiviteteve sportive.

Masat konsderohen të rrepta saqë kanë bërë të “dridhet” Seria A.

Kush nuk do të respektojë protokollin, do të përjashtohet nga kampionati menjëherë, pa të drejtë apelimi.

Klubet e Serisë A, pro edhe ata të B e C që do të kthehen në garë në javët në vijim, janë të paralajmëruar se kish nuk do të respektojë protokollin e ri për masat ndaj Covid-19 nuk do të ketë më vend në këtë kampionat.

Inspektorët e Federatës Italiane kanë dalë këto ditë duke monitoruar nëse klubet po ndjekin në mënyrë rigoroze protokollet sanitare, duke kontrolluar shumë prej tyre.