Marina amerikane në kërkim të anijes së zhdukur në Bahamas

Një anije e marinës amerikane pritet të niset të hënën në kërkim të një anije të humbur mallrash në Oqeanin Atlantik gjatë uraganit Joaquin me 33 anëtarë të ekuipazhit në bord.

Bota

19/10/2015 19:39

USNS Apache do të marrë pajisje dhe hetues në një zonë pranë Crooked Island në juglindje të Bahamas në një përpjekje për të gjetur Cargo Ship El Faro 790-këmbë dhe rifitoj regjistruesin e të dhënave, tha Christopher Johnson, nga Sistemet e Komandës së Marinës Detare.

Apache po largohej nga ekspedita e përbashkët në Virxhinia dhe duhet të marrë rreth dy ditë për të arritur në zonën ku ekipet do të kërkojnë për anije në një sipërfaqe prej rreth 100 kilometrash katrorë dhe një thellësi prej 15.000 këmbë, tha Johnson.

El Faro ishte në rrugën e saj të rregullt nga Jacksonville, Florida, në San Juan, Puerto Rico, kur ajo humbi energjinë në det në një mot tejet të vështirë të shkaktuar nga stuhia./arbresh.info