Të Infektuar: 4931

Të Shëruar: 2267

Të Vdekur: 102

Maratona e Bostonit nuk mbahet për herë të parë në 124 vjet histori

12:06 | 29 Maj 2020

Për herë të parë në 124 vjet histori, është vendosur për anulimin e maratonës së Bostonit.

Organizatorët e maratonës më të madhe dhe më të famshme në botë, së pari kishin vendosur që ajo të mos mbahej në muajin prill, por të zhvendosej në shtator, por së fundi kanë vendosur përfundimisht për anulimin e parë. Kjo ësherë hera e parë që thyet një traditë e vjetër 124 vjeçare.

Sigurisht, shkaku i gjithë kësaj është katastrofa globale e quajtur COVID-19, dhe Shtetet e Bashkuara janë në mesin e vendeve më të prekura.

Është interesant fakti se këtë maratonë nuk e ka ndalur as Lufta e Dytë Botërore, por rrethanat e krijuara nga koronavirusi, bën një gjë të tillë.

Organizatorët tani do të mendojnë për maratonën e vitit 2021, e cila do të mbahet në muajin prill./Lajmi.net/