Maqedonia ndër vendet e para me luftëtarë në ISIS

Sipas “New America”, e cila ka bërë një hulumtime së fundmi tregon se Maqedonia është ndër vendet e para për përgatitjen e luftëtarëve në luftërat e Lindjes së Mesme, saktësisht në Siri dhe në Irak.

Lajme

22/11/2016 14:37

Këto analiza janë të bazuara në dokumente të cilat tregojnë numrin e luftëtarëve të cilët janë bashkangjitur në organizatat terroriste ose janë kthyer prej atje.

Analiza më e detajuar e të dhënave të dokumenteve të ISIS-it zbulojnë se kryeqyteti i Maqedonisë është i listuar në vendin e 5-të për rekrutim të luftëtarëve në lindjen e mesme.

Në vendin e parë dhe të dytë në këtë listë të hetimeve të “New America” janë Kina dhe Libani. /INA