Të Infektuar: 4307

Të Shëruar: 2095

Të Vdekur: 94

Lufta kundër koronavirusit, Ralph Lauren dhuron 10 milionë dollarë

21:31 | 26 Mars 2020

Fondacioni i kompanisë Ralph Lauren ka dhuruar 10 milionë dollarë për ta luftuar koronavirusin.

Ndërsa bota merret me krizën e koronavirusit, Ralph Lauren dhe ndërmarrja e tij janë duke u rritur për të ndihmuar ata që kanë nevojë, shkruan Vogue, transmeton lajmi.net.

Këtë mëngjes, dizajneri njoftoi se Fondacioni i kompanisë Ralph Lauren do të ndajë 10 milionë dollarë për ta luftuar koronavirusin.

“Në zemër të shoqërisë sonë, gjithmonë ka pasur një frymë bashkësie që frymëzon krijimtarinë tonë, besimin tonë dhe më e rëndësishmja mbështetjen tonë për njëri-tjetrin. Në javët dhe muajt e fundit, ajo frymë nuk është lëkundur kurrë, ”shkroi Lauren, i cili është kryetari ekzekutiv i kompanisë dhe zyrtari kryesor krijues, në një njoftim.

“Ne besojmë se, pavarësisht nga kush jeni apo nga jeni, të gjithë jemi të lidhur. Kjo është arsyeja pse ne po ndërmarrim një veprim të rëndësishëm për të ndihmuar ekipet dhe komunitetet tona në këtë krizë”, shtoi ai.

10 milion dollarët do të ndahen midis katër organizatave bamirëse.

Përmes Fondacionit të Ndihmës së Urgjencës, pjesët e shumës do të japin grante financiare për të ndihmuar punonjësit e Ralph Lauren të prekur nga koronavirusi, qoftë kjo përmes kujdesit mjekësor, kujdesit për fëmijët ose pleqtë.

Një pjesë tjetër do t’i dhurohet Fondit të Reagimit të Solidaritetit të Organizatës Botërore të Shëndetit COVID-19, si dhe Fondit Pink Pony të kompanisë për hulumtime të kancerit.

Në mbështetje të modës amerikane, fondacioni i Lauren do të dhurojë bujarisht 1 milion dollarë për Vogue dhe një iniciativë të FFDA-së.

Për më tepër, marka Ralph Lauren po hulumton se si mund të ndihmojë në prodhimin e maskave mjekësore, fustaneve dhe materialeve të tjera spitalore.

“Ne e pranojmë që kjo është një krizë e paparë, e shumëanshme, e cila kërkon përgjigje të ndryshme për nevoja të ndryshme në vende të ndryshme. Kjo është arsyeja pse ne jemi duke financuar aktivitete të shumta për të mbështetur ekipet tona, partnerët tanë dhe komunitetet tona në të gjithë botën, “tha Patrice Louvet, presidenti dhe zyrtari kryesor ekzekutiv i markës Ralph Lauren. /Lajmi.net/