Lajçak dhe komandanti i KFOR-it: Secili vendim për Urën e Mitrovicës duhet të merret në kuadër të dialogut

Komandanti i Forcave Kosovare të udhëhequr nga NATO, gjeneralmajor Özkan Ulutaş është takuar me Përfaqësuesin Special të BE-së për Dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak. Ata vlerësuan bashkëpunimin shumë të ngushtë dhe koordinimin e rregullt ndërmjet KFOR-it dhe BE-së në terren dhe diskutuan një sërë temash me interes të ndërsjellë që ndikojnë në një mjedis të sigurt…

Lajme

18/06/2024 20:17

Komandanti i Forcave Kosovare të udhëhequr nga NATO, gjeneralmajor Özkan Ulutaş është takuar me Përfaqësuesin Special të BE-së për Dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak.

Ata vlerësuan bashkëpunimin shumë të ngushtë dhe koordinimin e rregullt ndërmjet KFOR-it dhe BE-së në terren dhe diskutuan një sërë temash me interes të ndërsjellë që ndikojnë në një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet anembanë Kosovës, ka treguar KFOR’i.

Në njoftim thuhet se ata përsëritën përkushtimin e tyre për të vazhduar bashkëpunimin në dobi të sigurisë në mbarë Kosovën dhe të stabilitetit rajonal. Ata gjithashtu rikonfirmuan se çdo vendim në lidhje me urën e Mitrovicës duhet të merret në kuadër të dialogut të ndërmjetësuar nga BE-ja ndërmjet Serbisë dhe Kosovës, të cilin NATO vazhdon ta mbështesë, duke përfshirë përpjekjet e KFOR-it.

“Ky është çelësi për sigurinë e të gjitha komuniteteve. KFOR-i mban një prani fikse në urën e Mitrovicës dhe kryen patrullime të rregullta në zonat përreth”, thuhet në njoftim.