Labinot Tahiri irritohet nga deklarata e Jabllanoviqit

Duket se deklarata e Ministrit Aleksandar Jabllanoviq, për nënat gjakovare e ka prekur thellë edhe këngëtarin Labinot Tahiri, ai këtë e ka tregu përmes një postimi bukur të gjatë në faqen e tij zyrtare në Facebook...

ShowBiz

09/01/2015 20:04

Lexoni çfarë ka shkruar Labinot Tahiri në Facebook:

 

NËNË GJAKOVARE E NËNË SHQIPTARE

Ata që nuk i preku lufta e Kosovës

Ata nuk kanë kurfar ndjenja se si është dhimbja e një nëne, e cila akoma vetëm me një portret doli dhe ju thoshte serbēve a po atyre peligrinëve në ditën gjat vizitēs në Gjakovē, se ju vizitorē, të paktën duheni të kērkoni falje për GJENODCID që keni bërë në trupin e shqiptarëve të pafajshem pa dallim moshe, e pastaj mundeni të jeni aty ku ju doni ! E ta lëjmē se nuk kërkuan falje, por ata vijnë e shprehën me fjalën Egersira adresuar ndaj nënave shqiptare, e ne i mbajmë duart lidhur e kush nuk bejmë asnje hap ndaj atyre që fyejnë e dhunojnë psiqikisht një NANË të vuajtur e cila kerkonë të pakten eshtrat e birit të tij ti gjindën! Padrejtesi i thonë kësajë e deri kurë nuk e dijmë!

Më duket se kemi mbetur JETIM!

Nëse shembull unë do tē fyeja një NËNË serbe apo rome apo turke në Kosovë, si u a merrë mendja a do të isha i rrethuar e’i arrestuar menjeherë! Po me duket se ne shqiptarët e Kosovës, kemi mbetur Minoritet, e jo serbët!

Në çdo aspekt serbët mbetën të previligjuar!! e ne akoma jemi duke kerkuar një jetë të sigurt e të drejtë për fëmijët tanë e për vet jetēt tona! Jetë të drejtë mund të ketë atëherë kur ne u a dijmē dhimbjën ketyre NËNAVE e shumë NËNAVE që mbetën duke u kujtuar, se ku mundën ti gjindën vetëm eshtrat e fēmijëve të tyre dhe të afërmeve të tyre! Disa nga ne as qē e kujtojmë gjenodcidin serb në Kosovë e në trupat shqiptarē! E duke mos i kujtuar kurrë hallët e ketyre rasteve si: të ushtarëve të UÇKs, si tē familjeve që kanë raste të dhunuara e dhimten e x rasteve! Për atë drejtēsia në vendin tonē e nëpēr familjet tona, na ka humbur dhe dita e ditës po fundoset!!

Nuk dua te nxisë as urrejtje as asgjë, por e pa drejtë ndaj ne shqiptarëve u bë me shekuj! e akoma po behët. Shumë nga ne nuk kemi ra nga DARDHA! e për atë jemi njerëz qē njeriut tonë nuk ja dijmē! Po të thoshte nje politikan shqiptarë, një fjalë të tillë (egersira )për një nënë serbe ai politikan do të ishte denuar me burg, sepse e ka fyer nje nënë serbe!

Unë them se për ti ja ditur dhimbjen ketyre familjareve, do të kishte qen e mirë që secilin nga ne të prekte lufta me dhimbje! Të kishim secili familjar nga nje të humbur e të dhunuar e të masakruar! Pastaj ishim nē të njejten lekurë me dhimbje sikur këto zonja të hekurta shqiptare që i kanë keto dhimbje!

Nëna Zoti ju letoftë dhimbjen të cilen njeriu nuk mundet t’ua shëron! Me mish e shpirtë solidarizohem me ju!Dua një ditë edhe nëna ime ta përjetojë të njejtën dhimtë, e pastaj do të jemi njësoj dhe nuk do ta harrojmë atë që SERBI BÊRI MBI NE!

Një djalë nëne nga Ferizaj 09.01.2015! Labinot Tahiri. Transmeton lajmi.net