Kushdo që vjedh vota, do të dënohet

Valdete Daka thotë se asnjë person i cili do të bëjë shkelje të rregullave në zgjedhje nuk do të mbetet pa u ndëshkuar. Ajo thotë se KQZ në këtë drejtim është syhapur.

Lajme

20/05/2014 09:20

Kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka është e bindur se asnjë komisionar në këto zgjedhje nuk do të jetë person i cili dyshohet se ka bërë mashtrime elektorale në të kaluarën.

“Nuk e besoj që do të mundë të emërohet komisionar ndokush që ka vjedhur vota. Ne kemi dërguar shkresën edhe në Prokurori edhe në Këshillin Gjyqësor, nga të cilët presim shumë shpejt emrat e atyre të cilët kanë qenë të përfshirë në keqpërdorimin e votës, apo që janë në cilëndo fazë të procedurës penale dhe ata do të eliminohen edhe nëse na vijnë si emra në KQZ”.

Në një intervistë dhënë për të përditshmen “Zëri”, Daka ka thënë se edhe për këto zgjedhje, askush nuk do të jetë mbi ligjin dhe se për shkelësit eventual të zgjedhjeve, nuk do të ketë aspak tolerancë.

“Edhe herën e kaluar kemi qenë syçelë. Po apeloj te subjektet politike që të fillojnë të punojnë me komisionarët e tyre që t’ua tërheqin vërejtjen që çdo shkelës i rregullave zgjedhore do të dënohet sipas ligjit dhe se nuk do të ketë tolerancë aspak, ashku sikur që nuk kishte tolerancë në zgjedhjet lokale 2013”, tha Daka.