Kush beson në dashurinë me shikim të parë, burrat apo gratë? E zbulon ky studim

Lifestyle

19/11/2019 20:30

A besoni në dashurinë në shikim të parë? Një sondazh i fundit i EliteSingles me 2700 beqarë pjesëmarrës ka zbuluar se 66% e grave besojnë në dashurinë me shikim të parë. Edhe më befasues rezultati për burrat: ata janë 72% që besojnë në të!

• 72% e burrave besojnë në dashuri në shikim të parë, krahasuar me 61% të grave.

• Para moshës 30 vjeç, gratë kanë më shumë gjasa se burrat të besojnë në të.

• Grupi që ka shumë të ngjarë të besojë në dashurinë me shikim të parë janë gratë e moshës 18-29 vjeç (90% besojnë). Grupi që ka të ngjarë të mos besojë në të janë gratë e moshës 30-40 vjeç.

84% e beqarëve të moshës 18-29 vjeç besojnë në dashuri me shikim të parë, krahasuar me 65% të atyre të moshës 30+.

Dashuria me shikim të parë ndodh kur ju e prisni më pak

Duket se është rasti që njerëzit nuk besojnë në romancën e dashurisë me shikim të parë derisa ta provojnë vetë. Psikologia e EliteSingles, Salama Marine, sugjeron: “Kur ta përjetoni e dini se është e vërtetë. Kur kjo ju ndodh, ju e dini që nuk mund të përsëritet. Është shumë e fortë dhe e çmendur”.

Nga pikëpamja psikologjike, ajo tregon se shumë njerëz do të përjetojnë dashuri me shikim të parë kur ata do të kalojnë ndryshime të tjera të mëdha në jetë, për shembull duke lëvizur qytete ose vende. Ajo sugjeron që kjo ndodh sepse është një kohë kur njerëzit janë më pak në kërkim të një marrëdhënieje. “Kur nuk po kërkoni aspak partner dhe ju jeni 100% e përqendruar në jetën tuaj, kur e prisni më pak, ajo do të ndodhë me ju”.