Ku në Europë është i detyrueshëm shërbimi ushtarak? (Grafikë)

Shumë vende të ish-bllokut socialist, të cilat e kishin të obliguar shërbimin ushtarak, tashmë e kanë jo-obligues. Për dallim me shtetet perëndimore, që një pjesë e tyre vazhdojnë ta kenë të detyrueshëm.

Bota

03/03/2015 14:01

Është e çuditshme (për ata që nuk e kanë ditur më parë) se si Austria dhe disa shtete skandinave, përkundër faktit që i përkasin pjesëve të vendeve që nuk ishin në bllokun lindor, vazhdojnë ta kenë këtë shërbim obligativ.

Në grafikë paraqitet edhe Kosova, ku thuhet se nuk ka fare shërbim ushtarak.

Shikoni grafikun të publikua nga Radio Evropa e Lirë, që tregon se si e kanë të rregulluar shtetet këtë çështje.

Harta Interaktive