Kriza e Sudanit: Këshilli ushtarak arreston ish-anëtarët e qeverisë

10:46 | 15 Prill 2019

Muajt ​​e protestave në Sudan çuan në rrëzimin dhe arrestimin e udhëheqësit të gjatë të kohës Omar al-Bashir të enjten.

Këshilli ushtarak i përkohshëm i Sudanit ka arrestuar anëtarë të qeverisë së mëparshme dhe premtoi të mos shpërndajë protestuesit.

Një zëdhënës i kërkoi gjithashtu opozitës që të marrë kryeministrin e ardhshëm dhe u zotua të zbatojë zgjedhjen e tyre, raporton “BBC”, transmeton lajmi.net.

Muajt ​​e protestave në Sudan çuan në rrëzimin dhe arrestimin e udhëheqësit të gjatë të kohës Omar al-Bashir të enjten.

Demonstruesit janë zotuar të qëndrojnë në rrugë derisa të ketë një lëvizje të menjëhershme ndaj sundimit civil.

Një sit-in po vazhdon jashtë ministrisë së mbrojtjes në Khartoum kryeqytet. /Lajmi.net/