Krasniqit i hiqet masa e arrestit shtëpiak, por i ndalohen ligjëratat në kulte fetare

Imami Shefqet Krasniqi është liruar nga arresti shtëpiak, por ai duet të paraqitet në polici një herë në javë. Po ashtu i është ndaluar ligjërimi në xhami dhe kontakti me disa persona.

Lajme

13/11/2014 11:57

Këtë e ka konfirmuar për lajmi.net avokati i tij Bajram Tmava.

“Imamit Shefqet Krasniqi i është hequr masa e arrestit shtëpiak dhe i është zëvendësuar me paraqitje në polici një herë në javë gjatë një muaji. Atij po ashtu i është ndaluar kontakti me disa persona dhe mbajtja e ligjëratave në kulte fetare”, ka thënë Tmava për lajmi.net.

Ai, para arrestit shtëpiak, kishte qëndruar një muaj në paraburgim, me dyshimin e bazuar prishje e rendit kushtetues.

Ndryshe, Krasniqi, ishte arrestuar me grupin e imamëve, me datën 17 shtator të këtij viti.

Deri më tani të gjithë imamët e arrestuarit me dyshimin e bazuar prishje të rendit kushtetues dhe nxitje për rekrutim në organizata terroriste,  janë janë liruar nga masa e paraburgimit, disa me masën për paraqitje në polici e disa me arrest shtëpiak.