Të Infektuar: 18.345

Të Shëruar: 15.198

Të Vdekur: 669

Kosova pa domen interneti, flet koordinatori për siguri kibernetike Zafir Berisha

20:28 | 18 Tetor 2020

Kosova është i vetmi vend që nuk e ka të definuar domenin e vetë të internetit. Sipas ekspertëve të IT’së por edhe përfaqësuesve të institucioneve kjo shkakton probleme sa i përket sigurisë.

Kosova është i vetmi vend në rajon pa domen e vetë të internetit. Si pasojë e kësaj promovimi i Kosovës dhe siguria e internetit që përdoret sipas ekspertëve të IT’së është në pikëpyetje.

Mungesa e domenit shtetëror paraqet problem për kompanitë që punojnë në sektorin e teknologjisë informative dhe për bizneset.

Në mungesë të sovranitetit digjital aktualisht sa herë që qytetarët e Kosovës lidhen me internet IP adresat e tyre lidhen me vendet e tjera të rajonit si Shqipëria, Serbia si dhe Maqedonia e Veriut.