Kontrolli mbi veriun – Osmani: Policia së pari, nëse na sulmon Serbia hynë KFOR-i

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka dhënë një intervistë për Channel 4 Neës, ku ka thënë se Policia e Kosovës është reaguesja e parë në veri të Kosovës. Ajo është pyetur për propozimin që KFOR’i ta marrë përgjegjësinë për kontrollin e veriut. Por Osmani ka thënë se Kosova e ka policinë më profesionale në rajon,…

Lajme

30/09/2023 21:53

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka dhënë një intervistë për Channel 4 Neës, ku ka thënë se Policia e Kosovës është reaguesja e parë në veri të Kosovës.

Ajo është pyetur për propozimin që KFOR’i ta marrë përgjegjësinë për kontrollin e veriut.

Por Osmani ka thënë se Kosova e ka policinë më profesionale në rajon, duke shtuar se si e tillë mundëson paqen.

Pas Policisë vjen EULEX’s, ndërkaq për KFOR’in, presidentja tha se ka mandat të mbrojë sigurinë e Kosovës edhe në rast se ka tentativa të Serbisë për të sulmuar.

”Policia e Kosovës është më e mira dhe më profesionalja në rajon. Ka bërë një punë të shkëlqyet për të mundësuar paqen duke e ndaluar këtë grup terrorist. Policia e Kosovës është reaguaja e parë, EULEX, e dyta dhe KFOR’i ka mandat për të ndaluar çdo tentativë të Serbisë për ta sulmuar Kosovën“, ka thënë Osmani.