Konjufca: Rasti i Berishajt ishte dëm kolateral, por kushdo që ka përgjegjësi do të marr vendimin e merituar

Në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës, deputetë të shumtë janë deklaruar lidhur me raportimin për skandal financiar të ambasadorit të Kosovës në Slloveni, Martin Berishaj.

Lajme

28/04/2022 11:09

Ndër të tjerash është vetë, kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca i cili u deklarua lidhur me këtë çështje.

Ai tha se kushdo që ka përgjegjësi për gjithçka do të marrë vendimin e merituar.

Sipas Konjufcës ky rast është shumë i rëndësishëm për t’u sqaruar dhe se do të sqarohet.

“Ju kisha lutur për kujdes sa i përket vetëm një dimensioni. Berishaj ishte një dëm kolateral në këtë betejë dhe aspekt sekondar. Dhe nuk duhet të merret absolutisht si e vërtetë. E konteksti i përgjithshëm duhet ta keni parasysh se ishte goditja e atij që nesër mund të jetë kryeministër i Sllovenisë, e që i besoi populli slloven. Ai nesër do ta vizitojë Kosovën si kryeministër e do të merret si absolutisht e vërtetë mënyra se si merren çështjet. Pra të ketë së paku një mënyrë se si thuhet kritika, një distancim sa i përket shtetit slloven, votuesve slloven dhe kryeministrit të nesërm slloven e të nënkuptohet se ne po pozicionohemi për të, si shpërlarës i parave”,tha Konjufca.

Ai shtoi se së paku duhet pasur më shumë kujdes.

“Të gjitha kushdo që ka përgjegjësi për gjithçka, do të merret vendimi i merituar.”,shtoi ai./Lajmi.net/