Kongresistja amerikane i del në krah Kosovës: Thotë se agresioni i shteteve që mbështetën nga Rusia kundër Kosovës është i papranueshëm

Kongresistja republikane, Lisa McClain, i ka dhënë mbështetje Kosovës, teksa ka thënë se çdo agresion ndaj Kosovës prej shteteve që mbështeten nga Rusia është i papranueshëm. Ajo ka thënë se Kosova prej kohësh është aleate e SHBA-ve, kështu, ajo thotë se SHBA-ja duhet të qëndrojë pranë Kosovës. ”Kosova ka qenë prej kohësh një aleate e…

Lajme

02/10/2023 23:15

Kongresistja republikane, Lisa McClain, i ka dhënë mbështetje Kosovës, teksa ka thënë se çdo agresion ndaj Kosovës prej shteteve që mbështeten nga Rusia është i papranueshëm.

Ajo ka thënë se Kosova prej kohësh është aleate e SHBA-ve, kështu, ajo thotë se SHBA-ja duhet të qëndrojë pranë Kosovës.

”Kosova ka qenë prej kohësh një aleate e fortë e Shteteve të Bashkuara dhe NATO-s dhe bota e lirë është e përkushtuar ndaj sovranitetit të tyre. Çdo agresion ndaj Kosovës nga shtetet e mbështetura nga Rusia është i papranueshëm dhe kërcënim për sigurinë globale. Shtetet e Bashkuara duhet të qëndrojnë pranë Kosovës”, ka thënë ajo.

Më 24 shtator një grup terrorist sulmoi Policinë e Kosovës, ku vranë një polic, Afrim Bunjakun – tashmë hero të Kosovës.

Më pas, SHBA-ja ka alarmuar se Serbia i ka afruar trupat afër kufirit më Kosovën, gjë që Beogradi thotë se i ka tërhequr më pas.

Por departamenti i shtetit të hënën ka deklaruar se ende nuk e kanë vërtetuar vet që Serbia i ka tërhequr trupat nga afërsia e kufijve me Kosovën.