Komuna e Prizrenit do që t’i rrënojë shtëpitë e vjetra ku ndodhi tragjedia

Ka përfunduar takimi mes Ministrisë së Kulturës dhe Komunës së Prizrenit, i thirrur urgjentisht pas ngjarjes tragjike, ku si pasojë e shembjes së murit të një shtëpie të vjetër në qendër të Prizrenit, ka humbur jetën një fëmijë 3-vjeçare.

Lajme

06/06/2016 23:31

Vjollca Aliu, drejtoreshë e Departamentit të Trashëgimisë Kulturore në MKRS, i ka thënë Insajderit, se takimi që ka përfunduar në orën 22:45 ka rezultuar me kërkesën për demolim të shtëpive të vjetra, në rrugën “Marin Barleti” në të cilën gjendet edhe shtëpia e rrënuar sot pasdite.

Në këtë takim nuk ka marrë pjesë Ramadan Muja, edhe pse e kishte paralajmëruar pjesëmarrjen në të.

“Komuna e Prizrenit ka kërkuar që qysh sonte të demolohet shtëpia në fjalë dhe shtëpitë e tjera në atë rrugë për shkak se paraqesin rrezik të madh, por unë dhe MKRS jemi kundër këtij vendimi, sepse nuk mund të merret si arsye tragjedia e sotme për të shkatërruar trashëgiminë pa e dokumentuar”, ka thënë Aliu, për Insajderin.

Ajo e ka përshkruar si mjaft të tensionuar takimin me Komunën e Prizrenit, për shkak se ata e kanë hedhur fajin tek MKRS-ja për mos lejimin e prishjes së këtyre shtëpive.

“Ne ua kemi bërë të qartë se përgjegjësinë për sigurinë publike e mban komuna, ndërsa për shtëpinë si objekt i trashëgimisë ne si Ministri. Ata po insistojnë në demolimin e shtëpive të vjetra në rrugën Marin Barleti por kjo nuk mund të ndodhë”, ka thënë Aliu.