ISIS merr nën kontroll Libinë

12:18 | 1 Dhjetor 2015

Libia është duke u bërë pjesë e “Shtetit Islamik”, pasi në këtë vend kanë arritur komandantët e islamistëve nga Siria, kurse radiot lokale më nuk po lëshojnë muzikë, por porosi të Abu Bakr al Baghdadi, shefit të terroristëve, shkruan New York Times.

Qyteti Sirt është shndërruar në koloni të “Shtetit Islamik”, i cili po zgjerohet nëpër qytetet e tjera të Libisë, dhe me intensitet të madh po i afrohet Evropës, më saktë Italisë, transmeton lajmi.net.

Sipas medieve ndërkombëtare, qyteti Sirt është mbushur me xhihadistë të cilët po rrëmbejnë, torturojnë dhe vrasin njerëz të pafajshëm.

“Qeveria” e islamistëve në Libi ka filluar të tërheq lëvizjet e rëndësishme, derisa para pushtimit të xhihadistëve është dorëzuar edhe qyteti Misrata.

Libia tashmë është dëshmuar si strehë e xhihadistëve, që kur vendi është zhytur në kaos total pas rrëzimit dhe vrasjes së Muamar Gadafit.