Kjo është marrëveshja e koalicionit mes LDK-së dhe Listës Serbe /DOKUMENT

Avdullah Hoti sot ka marrë besimin e 61 deputetëve për ta drejtuar qeverinë e re.

Lajme

03/06/2020 14:30

Gjatë seancës Hoti tregoi edhe përbërjen e ekzekutivit që vjen si rezultat i marrëveshjeve të partive LDK-AAK-Nisma- Lista Serbe.

Por cila ishte marrëveshja e lidhur në mes të Lidhjes Demokratike të Kosovës dhe Listës Serbe ku kjo e fundit do t`i mbajë tri pozita me Goran Rakiqin si zëvendëskryeministër dhe ministër i Pushtetit Lokal dhe Dalibor Jevtiqin si ministër për Kthim dhe Komunitete.

Klan Kosova ka siguruar dokumentin ekskluziv të ujdisë mes dy partive që mban firmat e Isa Mustafës dhe Goran Rakiqit.

Në mesin e pikave të marrëveshjes është se të dyja palët nuk mbështesin mocione mosbesimi që janë inicuar në të kaluarën edhe parti të tjera në parlament.

Në të përmendet edhe dialogu Kosovë-Serbi i ndërmjetësuar nga BE-ja ku potencohet nevoja për vazhdimin e tij.