Të Infektuar: 68.351

Të Shëruar: 59.438

Të Vdekur: 1.592

Kina ndërton qendrën masive të karantinës për COVID-19

15:01 | 19 Janar 2021

Kina është duke ndërtuar një qendër masiver të karantinës për të infektuarit me koronavirus.

Kina po ndërton një qendër masive karantine për COVID-19 në periferi të qytetit Shijiazhuang, raporton AFP, për të frenuar shpërthimet në rritje të infeksioneve, transmeton lajmi.net.

Objekti, i cili do të jetë gati brenda disa ditësh, do të jetë mjaft i madh për të zhvendosur fshatra të tërë nëse ka ndonjë ringjallje të lokalizuar të virusit.

Kina e ka vendosur virusin kryesisht nën kontroll, por ende përjeton një shpërthim të vogël, të lokalizuar.

Skenat jashtë Shijiazhuang, Kina veriore, të kujtojnë përpjekjet e Pekinit në fillim të vitit të kaluar për të ndërtuar spitale të improvizuara fushore në Wuhan – qyteti qendror ku rastet e Covid-19 u shfaqën për herë të parë – brenda disa ditësh nga shfaqja e virusit.

Ndërtesat e karantinës në Shijiazhuang janë të pajisura me banjo, wifi dhe klimatizim dhe do të vendosin kontakte të ngushta të pacientëve të konfirmuar me virus, transmeton lajmi.net.

Transmetuesi shtetëror CCTV tregoi punëtorë me jelekë hije dhe kapele të forta duke mbledhur struktura si kabina në errësirë, ndërsa flamuj që mbanin emrat e ekipeve të ndërtimit dhe njësive të partisë Komuniste valëviteshin nga ndërtesat e përfunduara.

Objekti pritet të ketë dhoma të mjaftueshme për të pritur më shumë se 4,000 njerëz sapo të përfundojë. /Lajmi.net/