Kim Jong i ndahet çmimi për paqe dhe drejtësi

Udhëheqësit të Koresë së Veriut Kim Jong-un i është ndarë çmimi për paqe dhe drejtësi në Indonezi, tha të hënën, e bija e presidentit të parë indonezian Sukarno.

Bota

03/08/2015 18:00

Ai ka thënë se nuk ka shkelje të drejtave të njerëzve në Korenë Veriore.

“Kim Jong është shpërblyer për luftën e tij kundër imperializmit neokolonial. Janë gënjeshtra ato që thuhet se ai ka shkelur të drejtat e njeriut”, ka vlerësuar ajo.

Babai i saj presidenti i parë i Indonezisë e cila e ka shpallur pavarësinë më 1945, krijoi lidhje me Korenë e Veriut në vitin 1950.