Këta janë shefat e ish republikave jugosllave: Kush është më i pasur e kush më i varfër

Të gjithë presidentët dhe kryeministrat e republikave të ish Jugosllavisë e kanë të zgjidhur problemin e strehimit, paga më të larta se 1,000 euro dhe disa prej tyre edhe kursime në banka. 

Lajme

24/08/2014 18:14

Kryeministri serb Aleksandar Vuciq është më i “varfëri” nga të gjithë kolegët e tij të ish republikave jugosllave.

Ai merr një pagë mujore pak më shumë se 1,000 euro, dhe përveç një apartamenti prej rreth 30 metra katrorë, s’ka asgjë tjetër, as kursime në bankë e as veturë, transmeton lajmi.net, një shkrim të gazetës serbe Blic.

Në anën tjetër, homologia tij sllovene Alenka Bratusek është kryeministrja më e paguar, me pagë 4712 euro në muaj. Përveç që ka pronë (shtëpi, tokë, plantacion pemësh), ajo është edhe pronare e veturës “Mercedes” një klasë e vitit 2010.

Ndër kryeministrat me pagë më të lartë, është edhe ai kroat, Zoran Milanoviq, i cili merr 2689 euro në muaj. 

Pagë mujore jo të madhe merr edhe kryeministri malazez Milo Gjukanoviq. Paga e tij është 1131 euro, por nga vlerësimet jozyrtare ai është ndoshta më i pasuri nga të gjithë kolegët e tij të rajonit. Përveç pasurive të patundshme, ai është pronar në kompanitë, “Kapital Invest”, pronar i 25 për qind të aksioneve në “Univerzitats” dhe 50 për qind në “Global Montenegro”. 

Ndërsa sa i përket presidentëve, edhe këtu lideri i shtetit serb, paguhet më pak se sa homologët e tij nga ish republikat jugosllave. Ai fiton 1273 euro në muaj, por nuk mund të thuhet se është i varfër, pasi posedon një apartament 194 metra katrorë, si dhe kopshte dhe kullota që shtrihen rreth 14 hektarë, para të kursyera në bankë dhe i ka dy vetura, një “Lada Niva” dhe “Audi A6”.  

Presidenti kroat Ivo Josipoviq fiton pothuajse tri herë më shumë se Nikoliq. Ai ka pagë mujore  3249 euro, një apartament, një zyrë dhe 300.000 euro kursime në bankë. 

Kurse, Borut Pahor i Sllovenisë jeton në një apartament prej 80 metra katror, shtëpi të trashëguar dhe vozitë një “Reno 4”, 25 vjet të vjetër.