Të Infektuar: 2991

Të Shëruar: 1644

Të Vdekur: 54

Kështu mund të duket Parlamenti Evropian në pesë vitet e ardhshme

22:30 | 26 Maj 2019

Sot janë zhvilluar zgjedhjet për Parlamentin Evropian.

Parlamenti Evropian ka publikuar një projeksion të asaj që Parlamenti Evropian mund të duket nga viti 2019 deri në vitin 2024, shkruan “CNN”, transmeton lajmi.net.

Në bazë të këtij projeksioni, parashihet që Koalicioni i Madh – dy grupet më të mëdha të qendrës së Partisë Popullore Evropiane (PPE) dhe Aleancës Progresive të Socialistëve dhe Demokratëve (S & D ), kanë humbur gjithsej 81 vende për partitë më të vogla.

Ndërsa Aleanca e Liberalëve dhe Demokratëve për Evropën dhe Rilindjen (ALDE & R) – e cila përfshin partinë La République En Marche të presidentit francez Emmanuel Macron, ka marrë 33 vende.

Greens është parashikuar të ketë marrë 19 vende, ndërsa grupi politik euroskeptik, Evropa e Lirisë dhe Demokracisë së Drejtpërdrejtë (EFDD), i cili përbëhet nga alternativa e largët e Gjermanisë për Gjermaninë (AfD) dhe Brexit, Nigel Farage, ka fituar 14 vende.

Shënim: Ky projeksion bazohet në atë që Parlamenti më parë dukej, që do të thotë se vendet dhe grupet politike mund të ndryshojnë. /Lajmi.net/