KEDS njofton për punime në rrjet për të shtunën dhe të hënën, këto zona mbesin pa rrymë

KEDS ka njoftuar se do të ketë punime të domosdoshme për siguri të sistemit përgjatë së shtunës dhe së hënës së javës së ardhshme.

Lajme

13/05/2022 16:55

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

14.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prizren

1.

Nga TS 110/10 kV Theranda do të ndërprehet:

LP 10[kV] Shpenadia (kodi: 32000023) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: fshatrat: Caparc, Novak, Serbica e Epërme, Shpenadi, Smaç, Trepetincë dhe Velezhë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

16.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10[kV] Besi do të ndërprehet:

LP 10[kV] Prugovci (kodi: 10013012 ) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Barilevë Lecët, Te kanali Besi, Leban te baza 1, Prugovc Extra Dragusha, Leban Dobratiqët, Besi Ambulanca 1, Rimanishta, Betonjerka private Lebanë, Objekti privat Deshishku, Zenit, Jaha Company dhe Prugovc Zuqollët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave.

2.

Nga 110/35/10[kV] Palaj do të ndërprehet:

LP 10[kV] Prelluzha (kodi: 18024003) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fidanishte, Fidanishte Kastriot, Hashanët, Elektro monti, Palaj, Stanovci i Ulët, Prilluzha, Lumi i Madh, Gllavotini, Bivolaku, Zhilivoda, Strovci dhe Bequku.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i bazave të siguresave 10 kV, ndërrimi i izolatorëve.

3.

Nga TS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] nr.29 Gjyqi (kodi: 11000012) nga ora 10:30 deri 11:30

Vendet: NEW CO Iliria Hotel”

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, Shqyrtimi I mbrojtjes rele dhe ndërrrimi I furnizimit te motorit nga DC në AC.

4.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Nr. 30-Tregtia nga ora 10:30 deri 11:30

Pa tension mbesin:

1. NS 10/0.4[kV] Ilirida 4(Taslixhe 4) (kodi: 11000004017)

2. NS 10/0.4[kV] Ilirida 2(Taslixhe 2) (kodi: 11000004016)

3. NS 10/0.4[kV] Ilirida 1(Taslixhe 1) (kodi: 11000004015)

4. NS 10/0.4[kV] Tok bashqe- Lodrat (kodi: 11000010133)

5. NS 10/0.4[kV] Muzeu 2 (kodi: 11000011053)

6. NS 10/0.4[kV] Avni Rrustemi (kodi: 11000011054)

7. NS 10/0.4[kV] Mihal Grameno (kodi: 11000011167)

8. NS 10/0.4[kV] Llapi 2 (kodi: 11000003055)

Vendet: Lagjja Taslixhe një pjesë, Tauk- bashçe- Lodrat, (një pjesë e rrugëve) Rexhep Shema, Hilë Mosi, Sali Butka, Adem Gashi,Mihal Grameno, Sali Mani, Korqa, Llapi, Enver Berisha, Haxhi Zeka, Azem Bejta

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

5.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] nr.3 Gustav Majer (kodi 11000021) nga ora 12:30 deri 13:30

Vendet: Gustav Majer 2, Gustav Majer 3, Gustav Majer 4, Gustav Majer 6, Gustav Majer 7, Gustav Majer 8 dhe Gustav Majer.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, Shqyrtimi I mbrojtjes rele dhe nderrrimi I furnizimit te motorit nga DC ne AC.

6.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] nr.16 Sh.M.Teknike nga ora 12:30 deri 13:30

Pa tension do të mbesin:

1. NS 10/0.4[kV] Shk. Mes.28 Nëntori (kodi: 11000003010)

2. NS 10/0.4[kV] Antigona Fazliu (kodi: 11000003022)

Vendet: Shk. Mes.28 Nëntori dhe rr. Antigona Fazliu

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC ne AC.

7.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] nr.39 Velania nga ora 13:30 deri 14:30

Pa tension do të mbesin:

1. NS 10/0.4[kV] Velania (kodi: 11000018086)

2. NS 10/0.4[kV] Lutë Fetahu “FFB-TRADE” shpk (kodi: 11000018254)

3. NS 10/0.4[kV] Norbert Jorkli 2 (kodi: 11000018090)

4. NS 10/0.4[kV] N.P.”BESA KOMERCE” (kodi: 11000018249)

5. NS 10/0.4[kV] Norbert Jorkli 3(Faktikisht Novosellet ) (kodi: 11000018091)

6. NS 10/0.4[kV] “Driloni Com”Dalip Gashi (kodi: 11000018224)

7. NS 10/0.4[kV] Objekti te Gasht (kodi: 11000018272)

8. NS 10/0.4[kV] Qemajl Pozhegu “Pozhegu Brothers” shpk (kodi: 11000018248)

9. NS 10/0.4[kV] “De-Kos”sh.p.k.Afrim Berisha (kodi: 11000005240)

10. NS 10/0.4[kV] Rambuje 2 (kodi: 11000015140)

11. NS 10/0.4[kV] Lordi Bajron (Ismet Rexhepi) (kodi: 11000015157)

12. NS 10/0.4[kV] Isa Kuqi(Lidhet te Ban. e R. Hajdarit) (kodi: 11000015198)

13. NS 10/0.4[kV] Rambuje 3 (kodi: 11000015141)

14. NS 10/0.4[kV] Ibrahim Gavas “EL CONSTRUCTION”SH.P.K (kodi: 11000015201)

Vendet: Velania, Rezervoari dhe rr.Norbert Jokli.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi I furnizimit të motorit nga DC në AC.

8.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] nr.6 Ibrahim Banushi (kodi: 11000001) nga ora 13:30 deri 14:30

Vendet: Rr.Ibrahim Banushi, Rr.Elena Gjika, Shtepia e Pleqeve.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

Pejë

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Kastrati (kodi 51000007) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Lagjja Dardania, Llozhani, Zllopeku, Poqesta, Belinca, Doberdoli, Babiqi, Pistoni dhe Sedefi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm.

2.

Në NS 110/35/10kV Peja 1 do të ndërprehet:

NS 35/10kV KFOR-i Pejë (kodi 500550) dhe pa tension mbetet 1 dalje 10kV

nga ora 10:30 deri 14:30

Vendet: KFOR-i Italian në Bellopojë.

Arsyeja Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje e transformatorit TR-1.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Denji (kodi 82081007) prej orës 11:00 deri ne ora 15:00

Vendet: fshatrat: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë dhe Ratkoc (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

2.

Nga TS 35/10[kV] Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ratkoci (kodi 82081006) nga ora 12:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc dhe Xërxe (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

3.

Nga TS 110/10(20)[kV] Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja [kV] Ekektrom-Deva (kodi: 81000003) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Abdurrahim Buza, Aleksandër Moisiu, Anton Çeta, Asim Vokshi, Avni Rrustemi, Bashkim Idrizi, Dëshmorët e Lirisë, Faik Konica, Gjergj Fishta, Ilir Soba, Isa Grezda, Kongresi i Manastirit, Korab Binxhiu (një pjesë), Lidhja e Prizrenit, Mic Sokoli, Rr.Migjeni, Orize, Londra, Uashingtoni, Yket e Erenikut dhe Ymer Prizreni.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i ndërprerësit në trafostacionit 24.

Prizren

1.

Nga TS 35/10[kV]do të ndërprehet:

Dalja [kV] Restelica (kodi: 30036002 ) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Fshatrat: Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok.

Arsyeja : Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga TS 110/35/10[kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Budakova (kodi: 32000008) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Pishina Solid, Reqani I, Reqani II, Dragaqine I, Qadraku I, Pompat e Ujit Mohlan, Greiqevci I, Buzhala I, Budakova II dhe Budakova.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

16.05.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 220/35/10(20)[kV] Podujeva do të ndërprehet:

LP 10kV Fshatrat 2 (Kodi: 14000010) prej orës 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 16:00 deri 16:30

Vendet: fshatrat: Sibofc,Lluzhan, Penuhë,Lupç i Epërm, Llugë, Majac dhe Popovë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 220/35/10(20)[kV] Podujeva do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Lluzhan te xhamia 1 me kod: 14000010095 nga ora 09:00 deri 16:30

Vendet: Një pjesë e fshatit Lluzhan.

Arsyeja: Montimi i ndarësit, shkarkuesve, ormanit distributiv dhe kabllove hyrje/dalje.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10[kV] Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Carralluka (Kodi: 82082001) në dy termine nga ora 09:00 deri 10:00 dhe nga ora 16:00 deri 18:00

Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 35/10[kV] Malisheva do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Caralluka IV (Kodi: 82082001004) nga ora 09:00 deri 18:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Carallukë.

Arsyeja: Shtrirje e përçuesve, montimi i izolatorëve dhe projektet investive.

3.

Nga TS 35/10[kV] Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Ponosheci (kodi: 80080006) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Guskë, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman dhe Smolicë.

Arsyeja: Zhvendoset trafo te Jetishët (Mejë).