KDI: Veprimet e kryetarit të Gjykatës Themelore në Mitrovicë, në kundërshtim me Kushtetutën

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) shpreh shqetësim në lidhje me veprimet e bartësve të funksioneve gjyqësore në Gjykatën Themelore të Mitrovicës në Republikën e Kosovës.

Lajme

30/11/2018 14:13

IKD vlerëson se Kryetari i Gjykatës Themelore në Mitrovicë, ka ndërmarr veprime që bien në kundërshtim me parimet dhe vlerat që i promovon Kushtetuta dhe ligjet pozitive të Republikës së Kosovës, thuhet në njoftim.

Ndër të tjera, letra e Kryetarit të Gjykatës dërguar përfaqësuesve institucional dhe ndërkombëtar, përmban mesazhe dhe kërkesa politike, të cilat shkelin rëndë pavarësinë dhe integritetin e gjyqësorit në Republikën e Kosovës, transmeton lajmi.net.

Fatkeqësisht, këto veprime së bashku edhe me vizitën e Kryetarit të Gjykatës tek Presidenti i një shteti tjetër, kanë prodhuar pasoja, të cilat mund të rikuperohen vetëm përmes ushtrimit të kompetencave dhe përgjegjësive nga ana e KGJK-së, përfshirë ndërmarrjen e të gjitha masave ligjore në këtë rast.

Në këtë drejtim, IKD kërkon nga KGJK që të ushtrojë kompetencat dhe përgjegjësitë kushtetuese dhe ligjore në mënyrë që të ruhet pavarësia e gjyqësorit në Republikën e Kosovës. /Lajmi.net/