Katalunia drejt ndarjes nga Spanja

Rezultatet e para nga Exit Poll-et në Kataloni, tregojnë se partitë separatiste janë afër për të fituar me shumicë absolute, kështu për të fituar edhe mandatin për të shpallur pavarësinë nga Spanja.

Bota

27/09/2015 20:49

Sipas televizionit lokal TV3, thuhet se këto parti do të fitojnë në mes të 74 dhe 79 vendeve nga 135 në parlament. Kështu thuhet se partitë separatist janë duke fituar me 49.8% të votave.

Ato deklaruan se do të shpallin pavarësinë Brenda 18 muajve, ndërsa Spanja ka njoftuar se do ta bllokoj një gjë të tillë./zeri