Ka punime në rrjet nga KEDS, në këto zona do ketë ndërprerje të rrymës

KEDS ka bërë të ditur se si rrjedhojë e punimeve në rrjet, në disa zona do të ketë ndërprerje energjisë elektrike.

Lajme

18/05/2022 16:49

Me anë të një komunikate për media, KEDS bën të ditur zonat dhe kohën e ndërprerjeve.

Njoftimi i plotë:

Gjilan

1.

Në NS 35/10[kV] Gjilan III  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Dheu i bardhë (Kodi: 60062013 ) nga ora 11:00 deri në ora 14:30

Vendet: Rrugët: Afrim Zhitia, Agim Rashiti, Ahmet Gashi (një pjesë), Avdullah Presheva, Evlia Çelebia, Isa Kastrati (një pjesë), Reshat Ymeri, Rexhep Mala, Dervish Cara (një pjesë), Dheu i Bardhë, Fatmir Ibishi (një pjesë), Gjergj Fishta (një pjesë), Gjon Buzuku (një pjesë), Isa Kastrati (një pjesë), Lekë Dukagjini (një pjesë), Memin Beqiri, Molla e kuqe (një pjesë), Qamil Bala (një pjesë), Vëllezërit Frashëri (një pjesë) dhe Gjon Buzuku (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorëve matës rrymor 2×100/5/5A.

Prishtinë

1.

Në NS 35/10[kV] Fushë- Kosovë  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Fushë Kosova 1 (Kodi: 15018006 ) nga ora 10:30 deri në ora 14:30

Vendet: Nakarada, Dardhishta, Lismiri, lagjja Tërnavët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive,  ndërrimi i transformatorit energjetik, riparimi i ormanit 0.4 kV  në NS 10/0.4 kV Nakaradë e re TSSH.

Mitrovica

1.

NS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Maxhunaj (kodi: 73000011)  nga ora 11:00 deri në ora  15:00

Vendet: fshatrat: Brezhnicë (një pjesë), Ceceli, Dumnicë, Dumnicë e Ulët, Dumnicë e Mesme, Dumnicë e Epërme, Zagori (një pjesë), Maxhunaj, Nadakovc (një pjesë), Pestovë, Ropicë, Samadrexhë, Sllakovc dhe Vilanc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave 10kV.

NS 110/10[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 20[kV] Runiku (kodi: 74000005)  nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: fshatrat: Bajë, Çitak, Qubrel, Kastriot (një pjesë), Klinë e Epërme (një pjesë), Kllodernicë, Kostërc, Kotorr, Leqinë, Padalishtë, Pemishtë, Radishevë (një pjesë), Runikë, Runikë- Lagjja: Kapllan Ahmeti, Dëshmorët e Kombit, Dardania, Dautaj, Miftaraj, Lagja e Re, Misiraj, Sejdiu, Shtruhera, te Kisha dhe te Xhamia, Suhogerll dhe Vitaku.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i trasesë dhe vendosja e ndërprerësit në trafostacion.

1.

NS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Juniku Stabiliment-degëzimi për Junik)  nga ora 11:00 – 15:00

NS 10/0.4[kV] të cilët mbesin pa tension:

NS 10/0.4[kV] Oda e Junikut       (Kodi:53000007017)

NS 10/0.4[kV] Lagjja 2    (Kodi:53000007018)

NS 10/0.4[kV] Lagjja 1    (Kodi:53000007019)

NS 10/0.4[kV] Junik Gaxherrët  (Kodi:53000007020)

NS 10/0.4[kV] Junik Mirocët       (Kodi:53000007021)

NS 10/0.4[kV] Junik Gurëthyesi (Kodi:53000007022)

NS 10/0.4[kV] Junik Qendra        (Kodi:53000007023)

NS 10/0.4[kV] Junik Vorret          (Kodi:53000007024)

NS 10/0.4[kV] Junik Shkolla        (Kodi:53000007025)

NS 10/0.4[kV] Junik Gacaferrët (Kodi:53000007026)

NS 10/0.4[kV] Junik Berishtë      (Kodi:53000007027)

NS 10/0.4[kV] Junik Neziri (Osmonaj)    (Kodi:53000007028)

NS 10/0.4[kV] Junik Qestaj          (Kodi:53000007029)

NS 10/0.4[kV] Gjocaj      (Kodi:53000007030)

NS 10/0.4[kV] Prilep Kukalaj       (Kodi:53000007031)

NS 10/0.4[kV] Jasiqi        (Kodi:53000007039)

NS 10/0.4[kV] Junik  Goqët         (Kodi:53000007040)

NS 10/0.4[kV] Sllup Pompat        (Kodi:53000007041)

NS 10/0.4[kV] Junik Gjimnazi     (Kodi:53000007045)

NS 10/0.4[kV]  ENIKS-ASH.P.K  Armend Kamer Shabanaj               (Kodi:53000007046)

NS 10/0.4[kV] Junik – Krasniqët                 (Kodi:53000007047)

NS 10/0.4[kV] Teqja e Madhe Sheh Xhaferi         (Kodi:53000007050)

NS 10/0.4[kV] Junik Shafrane     (Kodi:53000007052)

NS 10/0.4[kV] Junik Lagjja Berisha           (Kodi:53000007053)

NS 10/0.4[kV] Gacaferi 2 (Kodi:53000007056)

NS 10/0.4[kV] Arasha     (Kodi:53000007057)

NS 10/0.4[kV] Hasan Lushi – Fabrika e Ujit (Kodi:53000007058)

NS 10/0.4[kV] ”FLUX”sh.p.k       (Kodi:53000007059)

Vendet: Baballoq dhe Junik.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, bartje rrjeti 10 [kV] në Junik lagjja Gaxherri.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Jezerci (kodi: 40042003 ) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: rrugët: Elbasanit, Gjergj Fishta, Muharrem Shemsedini (një pjesë), Murat Murati (një pjesë), Naim Beka, Prekazit, Sefedin Firza (një pjesë), Xhevat Sojeva (një pjesë), Zef Jubani (një pjesë); fshatrat: Balaj, Jezerc, Manastirc, Neredime dhe Neredime e Naltë dhe e Ulët.

Arsyeja: Vendosja e ndarësit linjor 10kV.

Nga  NS 35/10[kV] Shtërrpca do të ndërprehet:

Dalja  10 [kV] Breza ( Kodi: 40044003) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Hotel Breza dhe Junior, Vikendicat, Jazhinca, Sevce, Vërbishtica dhe bizniset private.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës, ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave ku ka nevojë, etj.

Nga NS 110/6[kV] Hani i Elezit do të ndërprehet:

Dalja 6[kV] Glloboqicë (Kodi: 42000002 ) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Seçishtë, Fusha e Seçishtës, Glloboqicë, Gorancë, Hani Elezit (një pjesë), Krivenik, Lagja e Maliqëve (një pjesë), Lagja e Re dhe Rezhancë, si dhe rrugët: Të përndjekurve dhe një pjesë e rrugës Uçk.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave ku ka nevojë, etj.

4.

NS 35/10[kV] Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bablaku Bizneset (kodi: 40041005)  nga ora 12:00 deri në ora  14:00

Vendet: fshatrat: Bablak, Babush, Babush i Ri, Cërnillë, Kojskë, Magj.Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Mirash, Prelez i Muhaxherëve (një pjesë), Surqinë, Tërn, Rubofc dhe një pjesë e Trim (Tërni).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, betonimi dhe ngritja e shtyllës metalike të tensionit të mesëm për  2 daljet e lartcekura- evitim rreziku.

5.

NS 35/10[kV] Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Betoni (kodi: 40041002)  nga ora 12:00 deri në ora  14:00

Vendet: rrugët: Bostonit, Brahim Ademi, Kadri Abazi. Fshatrat: Bublic, Dramjak, Kosinë, Llojza, Lloshkobare, Saraishtë dhe Slivovë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, betonimi dhe ngritja e shtyllës metalike të tensionit të mesëm për 2 daljet e lartcekura – evitim rreziku.

Prizren

1.

NS 110/35/10[kV] Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rahoveci (kodi: 30000015)  nga ora 09:00 deri në ora  16:00

Vendet: rrugët: 13 Liqeni i Hasit, 15 Faik Çabrati (një pjesë), 451 Hysni Morina (një pjesë), 462 Qenë Qenaj (një pjesë), Arban (një pjesë), Atmaxhë (një pjesë); fshatrat: Krajk, Landovicë dhe Tupec.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

2.

Nga NS 35/10[kV] Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV]Hasi II (Kodi: 30034003) prej orës 10:00 deri në ora   14:00

Vendet: fshatrat: Bregu i Drinit, Dedaj, Kabash i Hasit, Krajk (një pjesë), Kushnin, Lubizhdë e Hasit, Lukinaj (një pjesë) dhe Romajë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

 

 

20.05.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Carralluka (Kodi: 82082001)nga ora 13:00 deri 17:00

Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Punime në rrjetin e tensionit të mesëm (shtrirje e përçuesve dhe montimi i izolatorëve).

Prishtinë

1.

Nga NS 220/35/10[kV] Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Fshatrat 2  (kodi: 14000010) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe 16:00 deri 16:30

Vendet: fshatrat: Sibofc, Lluzhan, Penuhë, Lupç i Epërm, Llugë, Majac dhe Popovë.

Arsyeja: krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

NS 10/0.4[kV] Sibovci Llapi (Kodi: 14000010021) mbetet pa tension nga ora 09:00 deri në ora 16:30

Vendet: Sibovci.

Arsyeja: Realizimi i punimeve në TSSH Sibovci i Llapit  14000010020  (montimi i ndarësit , shkarkuesve, ormanit 0.4kV dhe kabllove hyrje-dalje).

Arsyeja: Montimi i ndarësit, shkarkuesve, ormanit distributiv dhe kabllove hyrje/dalje.

NS 110/10[kV] Prishtina 5  do të ndërprehet:

Dalja 10kV (J22) Kodra e Trimave 4 (Kodi: 13000012) prej 09:00 -09:05  dhe  15:55 -16:00

Vendet: një pjesë e rr. Drenica dhe një pjesë e  rr. Vëllezërit Fazliu, një pjesë e rr. Bedri Gjini.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

NS 110/10[kV] Prishtina 5  do të ndërprehet:

Nga Dalja 10kV (J22) Kodra e Trimave 4 do të ndërprehen nga tensioni:

NS 10/0.4[kV] (Kodi: 13000012058 ) nga ora 09:00 deri në ora 16:00

NS 10/0.4[kV] (Kodi: 13000012061 ) nga ora 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: një pjesë e rr. Drenica dhe një pjesë e  rr.Vëllezërit Fazliu.

Arsyeja: Ndërrimi i kthinave të tensionit të mesëm dhe lidhja e kabllove të reja. /Lajmi.net/