Jep dorëheqje, nuk pajtohet me Vuçiqin “zemërbutë”

11:48 | 13 Korrik 2014

Lazar Kërstiq propozoi reforma jopopullore, që nuk i pëlqyen kryeministrit Vuçiq

Ministri i i ri i Financave i Serbisë, Llazar Kërstiq, i cili erdhi nga SHBA-të dhe u përzgjodh me pompë të madhe në kabinetin qeveritar, ka dhënë dorëheqje pasi ka pasur mospajtime me kryeministrin serb, Aleksandar Vuçiq, rreth reformave dhe masave të kursimit. 

Kërstiq ka thënë se ai mendon që ndryshimet ekonomike në Serbi duhet të implementohen në tërësi dhe pa ndonjë vonesë. Sipas këtij ekonomisti të shquar, i cili ka kryer shkollimin në SHBA, Serbisë i nevojiten reforma të shpejta për konsolidimin dhe zhvillimin ekonomik.

Por, siç ka thënë Kërstiq, kryeministri Vuçiq e ka “zemrën e butë, që është edhe arsyeja pse ai e ka përkrahjen e popullit”.

REL transmeton se Kërstiq gjithashtu ka thënë se për zbatimin e masave të kursimit në Serbi, është e nevojshme shkurtimi i 160 mijë vendeve të punës në sektorin publik gjatë dy vjetëve të ardhshme, ndërsa rrogat dhe pensionet duhet të zvogëlohen për 20 për qind.