Ja se si duket sot qytetit Pripyat, që para tragjedisë së Çernobilit kishte 50 mijë banorë (Foto)

Ky është vendi i katastrofës më të keqe bërthamore në botë – ku makinat e ndryshkura qëndrojnë të paprekura nga dora e njeriut, derisa lodrat e fëmijëve janë të shpërndara nëpër kopshte, dhe çekani me drapër i flamurit sovjetik qëndron i palëkundur, shkruan “DailyMail”.

Fun

11/10/2015 19:19

Sot qyteti i braktisur Pripyat në Ukrainë, është pothuajse i boshatisur pasi 50 mijë banorët e tij ishin evakuuar vetëm një ditë pas shpërthimit në centralin e Çernobilit që ishte aty pranë, transmeton lajmi.net.

Dhe pothuajse 30 vjet më vonë, janë shfaqur disa fotografi të reja por të frikshme, që tregojnë infrastrukturën e këtij vendi por edhe pronat e qytetarëve që janë pushtuar nga natyra që po i kalb dhe shkatërron. (lajmi.net)

Qernobili 1Qernobili 2Qernobili 3Qernobili 4Qernobili 5Qernobili 6Qernobili 8Qernobili 9Qernobili 10Qernobili 12Qernobili 13Qernobili 14